Locale Altele
Vineri, 25 Octombrie 2024
Vin, 25 Oct 2024
LocaleEvenimentAdministratieSocialCulturalPoliticEconomicInfracţionalitateEducaţieReligieSportAlteleOh Canada
Ne găsești pe Facebook


InterneExterneAlteleDivertismentŞtiinţă/TehnolologieAuto/MotoSănătateLifestyleGalerie FotoParty Foto
Priorităţile PSD: unitate fără „bisericuţe” şi Primăria Satu Mare
Florin Răchitan  - Luni, 22 Februarie 2016

Fostul şi noul preşedinte interimar al Organizaţiei Judeţene Satu Mare a Partidului Social-Democrat, Dorel Coica, respectiv Octavian Petric, au organizat luni împreună prima conferinţă de presă după predarea ştafetei de conducere, dorind să transmită un mesaj de unitate şi stabilitate în ciuda ultimelor evenimente care au cam zguduit această formaţiune politică.

Ei au confirmat că alegerea deputatului Octavian Petric în funcţia de preşedinte interimar s-a făcut la propunerea primarului Dorel Coica şi cu o majoritate covârşitoare de voturi (cu doar două abţineri) ale membrilor Comitetului Executiv Judeţean al PSD Satu Mare, în prezenţa liderului naţional Liviu Dragnea.

Dorel Coica şi-a motivat propunerea prin faptul că doreşte să se concentreze pe activitatea de la Primărie şi coordonarea campaniei electorale pentru obţinerea unui nou mandat la conducerea municipiului Satu Mare, de aceea nu va avea timpul şi energia necesare să-şi asume responsabilitatea pentru pregătirea alegerilor în întregul judeţ Satu Mare.

În schimb, Octavian Petric, urmând să candideze abia la toamnă pentru un nou mandat în Parlament, acum are timp să se ocupe de organizaţiile locale PSD din judeţ, iar după alegerile locale din iunie se va convoca o conferinţă judeţeană pentru a alege un nou preşedinte pentru un mandat întreg în fruntea PSD Satu Mare.

Amândoi au reafirmat prioritatea nr.1 în acest moment: câştigarea alegerilor locale în municipiul Satu Mare şi în cât mai multe localităţi, astfel încât PSD să poată trimită un număr cât mai mare de reprezentanţi şi în Consiliul Judeţean.

Presiunea e cu atât mai mare cu cât în ultima vreme au intrat sau reintrat pe scena politică sătmăreană mai mulţi contracandidaţi „cu experienţă administrativă sau altfel de experienţă” – după cum s-a exprimat primarul Dorel Coica – iar aceştia au început deja o precampanie electorală destul de evidentă.

Chiar dacă PSD nu a definitivat încă listele cu candidaţi peste tot în judeţ, cei doi lideri au dat asigurări că acest proces se va finaliza în cel mai scurt timp, deoarece au pregătiţi oameni valoroşi, competenţi în domeniile lor de activitate, credibili şi apreciaţi în comunităţile din care fac parte.

Se va acorda o atenţie specială democratizării tuturor structurilor partidului, oferind posibilitatea tuturor membrilor să-şi exprime deschis propriile opinii, dar se doreşte evitarea formării unor „bisericuţe”, fiind esenţială păstrarea unităţii în vederea obţinerii unor rezultate cât mai bune la alegeri.

Totodată, făcând referire la cazul unui vicepreşedinte PSD care a „dezertat” pentru a candida din partea Mişcării Populare pentru funcţia de primar la Negreşti-Oaş, Dorel Coica le-a transmis tuturor „PSD-iştilor vopsiţi”, care vor să procedeze la fel, să se grăbească pentru a mai prinde locuri pe listele altor partide.

În ceea ce priveşte eventuale alianţe la nivel local sau judeţean, Octavian Petric a spus că acestea nu sunt obligatorii, chiar dacă la nivel naţional au fost semnate deja asemenea acorduri cu ALDE şi UNPR, însă şi organizaţia sătmăreană rămâne deschisă pentru orice colaborare, iar în perioada următoare se vor purta discuţii în acest sens cu reprezentanţii partidelor amintite.

„Am văzut că unii fac deja alianţe de zor, PNL şi UDMR colaborează demult, iar acum liderii PNL şi FDG, pe baza relaţiei de naş şi fin, se pare că vor să candideze în tandem. Noi, însă, nu vrem să se sperie că le lăsăm prea mult de lucru la Primărie, vom face noi toată treaba în continuare până în 2020, după care postul de primar va fi liber” – a încheiat, în stilu-i caracteristic, Dorel Coica. 

2049 vizite
Distribuie pe